Op zoek naar een stage bij een internationale organisatie

De meeste internationale organisaties hebben speciale programma's voor stages en traineeships. Daarbij hanteren ze vaak strikte eisen en procedures. Om een stage of traineeship te vinden die bij je opleiding en ervaring past, moet je daarom op tijd beginnen met zoeken.

Stageprogramma’s van internationale organisaties

Internationale organisaties hebben allemaal eigen programma's voor stages en traineeships. Ook werven ze zelf volgens eigen procedures kandidaten. 

Voordat je op zoek gaat naar een plek om werkervaring op te doen is het daarom belangrijk de eisen en voorwaarden van de verschillende organisaties te bestuderen. Je kunt daarbij gebruikmaken van de volgende overzichten:

Begin op tijd met zoeken

Veel internationale organisaties werken met vaste momenten voor het indienen van stageverzoeken. Je kunt dan maar één of twee keer per jaar solliciteren naar een stageplaats. Ook zijn er meestal maar twee momenten in het jaar dat je met een stage kunt beginnen.

Wanneer je op zoek gaat naar een stage is het daarom belangrijk om op tijd te beginnen met het verkennen van de mogelijkheden.

Eisen aan sollicitaties naar een stage

Er is weinig verschil tussen het solliciteren naar een stage en het solliciteren naar een tijdelijke of vaste baan. Zorg er daarom voor dat je cv voldoet aan internationale standaarden. En laat bijvoorbeeld je diploma waarderen. Op de pagina Internationale eisen aan je cv en brief vind je meer informatie over internationale eisen aan je sollicitatie.