Sollicitatietips

Vacatures van internationale organisaties vind je over het algemeen niet op de websites waar je nationale vacatures vindt.

Op de pagina vacatures vind je een overzicht van vacatures op top en senior niveau bij bijna alle internationale organisaties.

Gericht zoeken naar vacatures

Als je gerichter wilt zoeken kun je gebruikmaken van de websites van organisaties die je interessant vindt. Kijk daarvoor op de pagina Internationale organisaties en hun vacatures.

Een deel van de organisaties biedt RSS-feeds en attenderingsdiensten aan waarmee je op de hoogte kunt blijven van de nieuwe vacatures. 

Zoeken als je weinig werkervaring hebt

Als je een academische opleiding hebt, maar nog niet heel veel werkervaring, zijn de recruitmentprogramma’s van internationale organisaties vaak een goede kans. Ook zijn er verschillende andere mogelijkheden om internationale werkervaring op te doen.

Solliciteren

Bij sollicitaties naar internationale functies is de concurrentie groot. Kandidaten van over de hele wereld solliciteren naar de functie die jij ook interessant vindt. Zorg er daarom voor dat je sollicitatie voldoet aan internationale standaarden van een sollicitatie en aan de functie-eisen van de organisatie zelf.