Sollicitatietips

Vacatures bij internationale organisaties vind je doorgaans niet op websites met nationale vacatures.

Op de pagina vacatures vind je een overzicht van vacatures op top en senior niveau bij veel internationale organisaties. Je kunt hier zoeken op een aantal criteria. Tevens is het mogelijk een account aan te maken. Dit biedt de mogelijkheid zoekopdrachten te personaliseren en bewaren. Abonneren op e-mail updates van jouw zoekopdrachten is hiermee ook mogelijk. Zo blijf je dagelijks of wekelijks op de hoogte van nieuwe, relevante vacatures.

Gericht zoeken naar vacatures

Als je heel gericht wilt zoeken kun je gebruikmaken van de websites van organisaties die je interessant vindt. Kijk daarvoor op de pagina Internationale organisaties en hun vacatures.

Een deel van de organisaties biedt RSS-feeds en attenderingsdiensten aan waarmee je op de hoogte kunt blijven van de nieuwe vacatures. 

Zoeken als je weinig werkervaring hebt

Als je een academische opleiding hebt, maar nog niet heel veel werkervaring, zijn de recruitmentprogramma’s van internationale organisaties vaak een goede kans. Ook zijn er verschillende andere mogelijkheden om internationale werkervaring op te doen.

Solliciteren

Bij sollicitaties naar internationale functies is de concurrentie groot. Kandidaten van over de hele wereld solliciteren naar de functie die jij ook interessant vindt. Zorg er daarom voor dat je sollicitatie voldoet aan internationale standaarden van een sollicitatie en aan de functie-eisen van de organisatie zelf.