Stages en traineeships bij internationale organisaties

Ieder jaar melden vele studenten van over de hele wereld zich aan bij internationale organisaties zoals UNICEF en het Internationaal gerechtshof. Om kans te maken op een stage moet je daarom ruim op tijd beginnen met zoeken.

Iedere internationale organisatie een eigen stagebureau

Er zijn bijna honderd internationale organisaties verspreid over de hele wereld. Al die organisaties hebben eigen stagebureaus die wereldwijd kandidaten werven. Ze doen dat voor specifieke vacatures. Maar ook voor speciale stageprogramma’s waarvoor meerdere kandidaten worden geworven.

Ga gericht en bijtijds te werk

Als je op zoek gaat naar een stage of traineeship bij een internationale organisatie is het daarom van groot belang om gericht te werk te gaan. Zorg er ook voor dat je de tijd neemt. Je kunt een stage zoeken:

  • Bij een organisatie die aansluit bij je opleiding en werkervaring.
  • In een regio die je aanspreekt.
  • Bij een organisatie die je aanspreekt.

Daarnaast is natuurlijk veel afhankelijk van je opleiding. Heb je een specialistische opleiding dan kun je de zoektocht beperken tot een beperkt aantal organisaties. Als je bijvoorbeeld internationaal recht hebt gestudeerd, is bijvoorbeeld het Internationaal gerechtshof een logische plek om te solliciteren.

Als je een studie in de richting  van bijvoorbeeld communicatie of human resources volgt of hebt gevolgd, kun je bij aanzienlijk meer organisaties terecht.

Zorg dat je aan de internationale eisen voldoet

Lees voordat je solliciteert ook de pagina over Internationale eisen aan je cv en brief.