Vacature: OSCE Junior Professional Officer Programme (JPO)

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE/OSCE) zoekt enthousiaste young professionals die graag deel willen uitmaken van het OSCE Junior Professional Officer Programme (JPO). Het JPO-programma bestaat uit een plaatsing van twaalf maanden op het OVSE-hoofdkantoor in Wenen en een plaatsing van twaalf maanden op een OVSE-landenkantoor of bij een OVSE-instelling. Hiermee biedt het JPO-programma de mogelijkheid om kennis te maken met en (werk)ervaring op te doen bij de OVSE.

De vacature voor het JPO-programma is te vinden op de website van de OVSE: Junior Professional Officer (S) - OSCE Careers

Heb je aantoonbare kennis van de OVSE-regio en -dossiers en voldoe je aan de gestelde criteria, zoals opgenomen in de vacature (SEC000349)? Dan kun je tot uiterlijk 6 december 2023, 18.00 uur een e-mail sturen aan DVB-VD@minbuza.nl onder vermelding van 'OSCE Junior Professional Officer Programme (JPO)', met je Engelstalige motivatie gericht aan de OVSE en een ingevuld 'application form': offline application form. Om door Nederland te kunnen worden voorgedragen dien je de Nederlandse nationaliteit te bezitten. Het kan zijn dat je niet in Nederland woont: voor de vergoedingen wordt uitgegaan van Nederland als ‘residence’.

De deadline van 6 december 2023 is eerder dan de deadline die wordt vermeld in de vacature (10 december 2023). Dit is in verband met de selectieprocedure door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie bepaalt op basis van kwalificaties welke kandida(a)t(en) er door Nederland zal/zullen worden voorgedragen. De OVSE neemt uiteindelijk het besluit wie tot het JPO-programma wordt toegelaten.

Heb je nog vragen over de vacature en het aanmeldingsproces? Mail naar DVB-VD@minbuza.nl.

OSCE Junior Professional Officer Programme (JPO)
Beeld: ©OSCE / OSCE