Traineeships bij de Europese Unie

De Europese Unie (EU) biedt studenten en pas afgestudeerden zeer uiteenlopende kansen om internationale werkervaring op te doen. Daarbij krijg je al meteen veel verantwoordelijkheid en werk je mee aan beleid voor ruim 500 miljoen Europeanen.

Alle instellingen en agentschappen van de Europese Unie hebben hun eigen programma’s voor studenten en pas-afgestudeerden. Binnen de Europese Unie wordt daarbij meestal de term traineeship of stage gebruikt. In de praktijk gaat het daarbij om:

  • Betaalde en onbetaalde functies.
  • Functies voor studenten, afstudeerstages en functies voor afgestudeerden.

Ook de opleidingseisen voor stages en traineeships bij de organisaties van de EU verschillen. Meestal moet je een universitaire studie hebben afgerond of stage willen lopen in het kader van een universitaire studie of hogere beroepsopleiding.

WerkenbijdeEU geeft je alle nodige informatie

Op de website WerkenbijdeEU.nl staat alle informatie die je nodig hebt voor een traineeship bij de Europese Unie. Je vindt er hoe je je het beste kunt oriënteren, welke organisaties van de Europese Unie traineeships aanbieden en welke traineeships op dit moment open staan. Bovendien vind je er praktische tips en praktijkverhalen van voormalige trainees.