Stage bij Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) in Den Haag is een uitstekende plek om je internationale loopbaan te beginnen. Dat kan in Den Haag bij een van de beleidsdepartementen die werken aan het buitenlandbeleid van Nederland. Of bij een van de vele Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland.

Interesse in een stage bij BZ?

Beperkt aantal stages bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken a.g.v. Covid-19

Het lopen van een stage bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken is in tijden van Covid-19 niet vanzelfsprekend. Toch nemen we bij Ministerie van Buitenlandse Zaken graag onze verantwoordelijkheid om stageplekken te bieden, zodat studenten zich zo goed als mogelijk kunnen voorbereiden op hun afstuderen. We moeten rekening houden met maatregelen, beperkingen en gezondheidsrisico's. Daarom bieden we op dit moment geen stages aan op Nederlandse Vertegenwoordigingen in het buitenland. Wel is het mogelijk om stage te lopen op het departement in Den Haag en bieden we de mogelijkheid vanuit Nederland stage te lopen op een Nederlandse Vertegenwoordiging in het buitenland.
Ook hier houden we rekening met de maatregelen die zijn ingesteld vanwege het Corona-virus. Vanwege de strenge voorwaarden voor stageplekken, is het aantal aangeboden stages voorlopig nog niet voldoende om elke stage-zoekende student bij het Ministerie te laten beginnen. Een stageplek moet nog steeds een heldere leeropdracht bevatten, maar dient in tijden van Covid-19 ook vanuit huis uitvoerbaar te zijn.

Maart 2022 zullen de richtlijnen omtrent stages in het buitenland opnieuw vastgesteld worden.

Per 1 december 2021 worden stages bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken gepubliceerd op werkenvoornederland.nl.

Voor het actuele aanbod aan stages verwijzen wij u graag naar:     Vacatures - Werken voor Nederland