Den Haag - Buitenlandse Zaken/Europees Recht

Vacaturetype
Juridisch
Naam organisatie
Buitenlandse Zaken (Directie Juridische Zaken)
Standplaats
Den Haag
Publicatiedatum
31 oktober 2019

Studeer je Europees Recht en zit je in de laatste fase van je studie? Zijn jouw studieresultaten helemaal in orde? Dan is deze stage van het ministerie van Buitenlandse Zaken misschien iets voor jou.

Het ministerie is doorlopend op zoek naar stagiairs voor de afdeling Europees Recht. In deze functie werk je mee aan de voorbereiding van Hofzaken en Europeesrechtelijke adviezen. Je neemt deel aan het afdelingsoverleg en de jurisprudentielunch. Meestal krijg je de kans om een pleidooi bij te wonen bij het Hof van Justitie in Luxemburg. Voor deze stage zoekt de afdeling studenten in de laatste fase van hun studie Europees Recht.

Voor deze stage geldt geen sluitingsdatum. De afdeling Europees Recht is het hele jaar door op zoek naar geschikte stagiairs. De stages duren 3 maanden.

VOLLEDIGE VACATURETEKST

Het aanbod

De afdeling Europees Recht van de Directie Juridische Zaken (DJZ/ER) heeft voortdurend plaats voor een aantal stagiair(e)s. Enthousiaste studenten Europees recht in de laatste fase van hun universitaire studie met goede studieresultaten en een goede kennis van het Engels en het Frans (met name leesvaardigheid) worden uitgenodigd te solliciteren.

De afdeling Europees Recht

De werkzaamheden van de afdeling kunnen in drie categorieën worden onderverdeeld:

  • de procespraktijk
  • de adviespraktijk
  • het ECER (Expertisecentrum Europees recht)

De juristen in de procespraktijk stellen de processtukken op voor het Hof van Justitie van de EU (Luxemburg) in rechtszaken waarbij Nederland betrokken is. Deze juristen pleiten ook namens Nederland voor het Hof. Juristen uit de procespraktijk werken nauw samen met medewerkers van andere ministeries in Den Haag. Vrijwel alle deelgebieden van het Europese recht komen aan bod.

De juristen in de adviespraktijk adviseren de bewindslieden en medewerkers van binnen en buiten het ministerie over Europeesrechtelijke vraagstukken. De vragen gaan over de volle breedte van het Europese recht en zijn meestal politiek actueel.

Het ECER is het kenniscentrum voor Europees recht, een bron van informatie over de praktische aspecten van Europa en organisator van seminars en cursussen.

De stageplaatsen

Bij DJZ/ER zijn er gedurende het jaar meerdere stageplekken beschikbaar. De stages hebben een duur van 3 maanden, 40 uur per week.

Werkzaamheden stagiair(e)

De stagiair(e) wordt betrokken bij de inhoudelijke werkzaamheden van de afdeling, o.a. door het doen van onderzoek ter voorbereiding van Hofzaken en Europeesrechtelijke adviezen. Daarnaast neemt de stagiair(e) deel aan het afdelingsoverleg en de jurisprudentielunch. Ook gaat hij/zij mee naar verschillende overleggen waarin DJZ/ER is vertegenwoordigd. Een bezoek aan het Hof van Justitie in Luxemburg om een pleidooi (door een van de medewerkers van de afdeling) bij te wonen behoort meestal tot de mogelijkheden.

Voorwaarden en vergoedingen

Lees meer over voorwaarden en vergoedingen bij stages.

Profiel stagiair(e)

  • Eindfase universitaire studie
  • Specialisatie Europees recht
  • Kennis van Nederlands recht
  • Goede studieresultaten
  • Goede kennis moderne talen (Engels en Frans met name leesvaardigheid)

Solliciteren

Heb je interesse?

Stuur dan een e-mail met een motivatie, je cv en cijferlijst(en) naar djz-er@minbuza.nl, onder vermelding van ‘sollicitatie stage’. Geef in je e-mail aan naar welke periode je voorkeur uitgaat. Er kan gedurende het hele jaar gesolliciteerd worden.