Stage bij het Netherlands Business Support Office in Barcelona

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Barcelona
Publicatiedatum
30 januari 2019
Sluitingsdatum
29 maart 2019

De post / de afdeling NBSO Barcelona is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode augustus 2019 tot februari 2020.

Werkomgeving

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) te Barcelona is een handelspost van Nederland met een gevarieerd pakket van handel bevorderende taken en werkzaamheden.

Het is een plezierige post met goede sfeer en team spirit, bestaande uit een Chief Representative en een Deputy Representative, met afwisselend werk in een ambtsgebied (Catalonië en Aragón) dat veel te bieden heeft.

Stageomschrijving

De werkzaamheden van de stagiair hebben betrekking op handelsbevordering en vergen een commerciële instelling. De stagiair maakt deel uit van een klein team, wat met zich meebrengt dat de werkzaamheden variabel en afwisselend zijn en naast team spirit ook een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid wordt verwacht. Eigen initiatief ontplooien wordt gewaardeerd.

De stagiair(e) heeft een zelfstandige rol, wat in de praktijk inhoudt dat de stage de vorm zal krijgen van meeloopstage. De werkzaamheden zullen bestaan uit o.a.:

  • Het verlenen van administratieve en logistieke ondersteuning in het kantoor;
  • Contact en afspraken met toeleveranciers; 
  • Het bijhouden van de website, het digitale handelskantoor www.holanda.es en de sociale media;
  • Het assisteren bij, voorbereiden en organiseren van activiteiten;
  • Het synchroniseren en actualiseren van de databases en online google account;
  • Het beantwoorden van handelsaanvragen, informatie op maat dossiers en Zakenpartnerscans;
  • het assisteren bij de organisatie van netwerkbijeenkomsten met betrekking tot handels promotionele activiteiten, missies, beurzen, contacten met Spaanse handelsinstanties en het Nederlandse bedrijfsleven en in Nederland.

Ook zal de stagiair(e) tijdens de stage een specifieke opdracht krijgen. De opdracht luidt als volgt:

Het NBSO netwerk is continu op zoek naar technieken, kennis en ervaring om de doelgroep in Nederland te bereiken en te activeren om gebruik te maken van de dienstverlening van de economische posten van de Nederlandse overheid in het buitenland. Unieke sub sector kennis omvat alles wat niet op internet gevonden kan worden, maar waarmee bedrijven wel verder worden geholpen.

De stagiair(e) zal een pilot plan ontwikkelen voor het NBSO Barcelona over hoe deze unieke sub sector kennis te verzamelen en te zorgen dat deze het beste de doelgroep kan bereiken. Het plan kan vervolgens ook door de rest van het NBSO netwerk worden ingezet. 

Profiel van de stagiair(e)

Aangezien het NBSO zich met onderwerpen van allerlei aard bezighoudt en stagiaires inzicht zullen krijgen in een breed scala aan onderwerpen, is een flexibele, actieve en zelfstandige instelling noodzakelijk. Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse, Spaanse en Engelse taal vereist.

Kennis van en ervaring met social media en online communicatie/marketing is een pré. Een specifieke studierichting is niet vereist.

Wat bieden wij

Een leerzame stage-ervaring in een interessante internationale markt.


Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Ben je geïnteresseerd en beschik je over de juiste bagage voor deze stageplek? Stuur dan een motivatiebrief met je Curriculum Vitae naar: info@nbso-barcelona.com.
Reageren kan tot vrijdag 29 maart, 2019 om 17.00 uur ´s middags.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties