Stage bij het Nederlandse Consulaat-Generaal te Toronto - Economische afdeling

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Toronto
Publicatiedatum
21 december 2018
Sluitingsdatum
16 januari 2019

Het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Toronto/Canada is op zoek naar een stagiair(e) vanaf maart 2019 voor een periode van maximaal zes maanden. Zit je in de laatste fase van je studie en heb je naast interesse in internationale betrekkingen ook affiniteit met economie en handel, dan is deze stage iets voor jou!

Werkomgeving

Het Consulaat-Generaal in Toronto behartigt de belangen van het Koninkrijk der Nederlanden en haar burgers in de provincies Ontario en Manitoba en het territorium Nunavut, waarbij de inzet primair is gericht op consulaire en economische dienstverlening. Specifieke aandachtsgebieden zijn Smart & Resilient Cities, Design & Creatieve Industrie en Agri & Food, met innovatie als dwarsdoorsnijdend thema.

Het kantoor telt elf medewerkers, staat onder leiding van Consul-Generaal Anne Le Guellec, en is onderdeel van het postennetwerk in Canada (tevens bestaande uit de ambassade in Ottawa en een Consulaat-Generaal in Vancouver).

Stageomschrijving

Je zult werkzaam zijn in het economisch cluster van het Consulaat, dat zich bezighoudt met de handelsbevordering tussen Canada en Nederland en dat het (politiek-)economisch netwerk op overheids- en bedrijfsleven niveau onderhoudt. Als stagiair(e) word je nauw betrokken bij de dagelijkse bezigheden van de post en tot je gevarieerde takenpakket kunnen in ieder geval de volgende werkzaamheden behoren:

 • Het (mede)organiseren van inkomende missies en bezoeken van bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen;
 • Het bijdragen aan economische activiteiten zoals de organisatie van bijeenkomsten, recepties, werkbezoeken en Holland Branding;
 • Het deelnemen aan relevante seminars, fora, briefings en andere bijeenkomsten om verslag te doen aan het Canada-netwerk (zowel lokaal als in Den Haag) en om je eigen kennis te vergroten;
 • Het identificeren van kansen in Canada voor het Nederlandse bedrijfsleven en instellingen en het beantwoorden van handelsvragen;
 • Het signaleren van relevante ontwikkelingen en kansen in Canada op het gebied van handel en bilaterale samenwerking, het delen van informatie hierover en (daar waar opportuun) het mobiliseren van de juiste contacten.
 • Het bijhouden van nieuws m.b.t. relevante economische ontwikkelingen, onder andere in het kader van de Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA);
 • Het opstellen van kansendossiers en/of het schrijven van een sectorrapporten.

Profiel van de stagiair(e)

 • Studerend aan hoger of universitair onderwijs (en ingeschreven bij een erkende onderwijsinstelling gedurende de gehele stageperiode);
 • Belangstelling voor internationale handel en economie;
 • Affiniteit met economische politiek en internationale vraagstukken;
 • Uitstekende beheersing in woord en geschrift van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
 • Aantoonbare belangstelling voor Canada.

Van de stagiair(e) wordt zelfstandigheid, flexibiliteit en assertiviteit verwacht. Daarnaast is hij/zij analytisch sterk, proactief, een teamspeler en goede netwerker. Affiniteit met het organiseren van bijeenkomsten en evenementen is een pré.

Wat bieden wij

Het Nederlandse Consulaat in Toronto biedt je een uitdagende, leerzame en veelzijdige stage, waarbij je de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen en bij te dragen aan de bevordering van de economische samenwerking tussen Nederland en Canada. Het is daarnaast een uitgelezen kans om kennis te maken met de dynamische werkzaamheden van het ministerie van Buitenlandse Zaken in het algemeen en een Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland in het bijzonder.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats, stuur dan een motivatiebrief in het Engels met je CV en eventuele referenties naar Jorn Leeksma via tor-ea@minbuza.nl, onder vermelding van “Stage CG Toronto”. De deadline voor aanmelden is 16 januari 2019 en selectiegesprekken zullen (m.b.v. Skype) plaatsvinden vanaf 21 januari 2019.

Ook voor eventuele vragen met betrekking tot (de invulling van) deze stage kan je contact opnemen met Jorn Leeksma via tor-ea@minbuza.nl.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties .