Stage bij het Nederlandse Consulaat-Generaal te St. Petersburg

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
St. Petersburg
Publicatiedatum
6 november 2019
Sluitingsdatum
1 februari 2020

De post te St.Petersburg is op zoek naar stagiaire(s) voor de periodes medio januari 2020 t/m medio april 2020 (drie maanden) en medio april t/m medio juli 2020 (drie maanden).

Werkomgeving

Rusland is een belangrijke geostrategische speler op het wereldtoneel. Voor Nederland is het belangrijk om met Rusland in gesprek te blijven en verbinding te zoeken op terreinen van gedeeld belang.

Het Consulaat-Generaal is een kleine dynamische post die de belangen van Nederland in de Noordwest regio van Rusland behartigt. Belangrijke werkgebieden zijn culturele samenwerking, economie, mensenrechten en het bijstaan van Nederlanders.

Het Consulaat-Generaal te St. Petersburg biedt een stimulerende en leerzame werkomgeving met de mogelijkheid uitgebreid kennis te maken met het takenpakket van het consulaat door te werken op verschillende gebieden (cultureel, economisch en mensenrechten).

Daarnaast is St.Petersburg een fijne culturele en moderne stad, waarin je ook gewoon kan genieten van je verblijf.

Stageomschrijving

De stagiair(e) krijgt de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met het takenpakket van een modern consulaat door mee te lopen met de verschillende medewerkers en door de werkzaamheden van het consulaat te ondersteunen. Daarbij kan gedacht worden aan:

 • het opstellen van rapportages over actuele onderwerpen en het bijwonen van lezingen, conferenties en andere toepasselijke evenementen;
 • bijdragen aan logistieke en andere praktische werkzaamheden van het consulaat;
 • het (mede) bedenken en (helpen) organiseren van publieksdiplomatieke activiteiten;
 • het volgen van en schrijven voor sociale media;

Profiel van de stagiair(e)

Wij vragen van een stagiair(e) de volgende kennis en vaardigheden:

 • Je volgt tijdens de stage een relevante universitaire opleiding;
 • Je dient de Nederlandse nationaliteit te hebben en tijdens de stage als student ingeschreven te zijn bij een Nederlandse universiteit (erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen);
 • Je hebt een uitstekende beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Kennis van de Russische taal is een pré;
 • Je bent in staat je snel aan te passen aan een nieuwe werkomgeving;
 • Je bent in staat om zowel goed in teamverband als zelfstandig te werken;
 • Je hebt aantoonbare kennis van of affiniteit met de Euraziatische regio en internationale betrekkingen;
 • Je hebt aantoonbare kennis van of affiniteit met sociale media.

Wat bieden wij

Een veelzijdige stageplek op een zeer actieve en dynamische post in een van de meest gewichtige landen in de hedendaagse internationale arena.  

Aan het eind van je stage heb je Rusland leren kennen en weet je hoe het werk op een consulaat eruitziet. Daarnaast heb je zowel zelfstandig als in een gemotiveerd team waardevolle werkervaring opgedaan.
 

Voorwaarden en vergoeding

Algemene voorwaarden en vergoedingen zijn te vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Sollicitaties in de vorm van een motivatiebrief, een cv en meest recente cijferlijst kunnen worden gezonden naar PET@minbuza.nl.
Vermeld in je motivatiebrief in ieder geval wat je specialisaties en interesses zijn en de reden waarom je stage wilt lopen bij het Consulaat-Generaal te St. Petersburg.

De deadline van reageren is:

12 november 2019 (voor de periode medio januari - medio april 2020) en  

1 februari 2020 (voor de periode medio april –medio juli 2020)

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.