Stage bij het Nederlands Consulaat-Generaal te Milaan - Beleidsafdeling

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Milaan
Publicatiedatum
4 oktober 2018
Sluitingsdatum
15 mei 2019

Voor studenten (m/v) in de laatste fase van hun studie aan een Nederlandse universitaire of hoger onderwijsinstelling biedt de beleidsafdeling van het Consulaat-Generaal in Milaan een stageplaats.

Periode

De afdeling selecteert twee maal per jaar een stagiair(e) voor een periode van vijf tot zes maanden (februari – juli en september – januari).
 

Werkomgeving

Een klein team van lokale Nederlandse en Italiaanse krachten, onder leiding van de consul-generaal, behartigt met veel passie de Nederlandse belangen in Italië. Daartoe worden contacten onderhouden met diverse instanties, regionale overheden en het bedrijfsleven. De kerntaken liggen op het gebied van economie, handel en cultuur.
 

Taakomschrijving

De stagiair(e) draagt bij aan de diverse werkzaamheden van het consulaat. De stagiair(e) beantwoordt informatieverzoeken van Nederlandse bedrijven met interesse in handel en investeringen in Italië. Hij/zij helpt bij de organisatie van informatieve bijeenkomsten, evenementen en inkomende/uitgaande delegaties. Hij/zij draagt bij aan het actualiseren van social media en de webpagina.
 

Functieprofiel

Belangstellende studenten moeten aan de volgende eisen voldoen: 

  • Je volgt een relevante universitaire opleiding of hogeschool (bijvoorbeeld economie, bedrijfskunde, of Europese studies ) en hebt bij voorkeur je bachelor fase afgerond;
  • Je hebt affiniteit met handelsbevordering en hebt een brede culturele en maatschappelijke interesse;
  • Je hebt een goede beheersing van de Italiaanse taal, zowel mondeling als schriftelijk (niveau B2 - CILS Certification of Italian as a foreign language of vergelijkbaar);
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en in het Engels;
  • Je bent enthousiast, initiatiefrijk, een teamplayer en je kunt je snel een nieuwe werkomgeving eigen maken;
  • Van de stagiair(e)  wordt verwacht dat deze - na een introductieperiode - tamelijk zelfstandig kan functioneren.

Algemene voorwaarden en vergoedingen

Gezien het stage-reglement van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt als voorwaarde gesteld dat de stagiair de Nederlandse nationaliteit heeft en gedurende de gehele stageperiode als student staat ingeschreven aan een onderwijsinstelling. De stagiair is nog niet afgestudeerd.  Er wordt een beperkte stagevergoeding gegeven en er bestaat een mogelijkheid tot pensionkostenvergoeding. Meer informatie over voorwaarden en vergoedingen vind je op deze site.
 

Meer weten en/of solliciteren

Wil je meer weten, of ben je geïnteresseerd in een stageplaats op onze afdeling, stuur dan in het eerste geval een mail met je vragen en in het tweede geval een duidelijke motivatiebrief, die aansluit bij de betreffende taakomschrijving, samen met je CV, je studieresultaten en eventuele referenties en/of beoordelingen naar:

mil-ea@minbuza.nl

Voor de periode  van februari – juli inzenden voor 22 oktober
Voor de periode van september – januari inzenden voor 15 mei

Heb je interesse maar de inzenddatum is reeds verstreken: neem even contact op.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, kennis en competenties.