Stage bij het Nederlands Consulaat Generaal te Dubai - Economische afdeling

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse zaken
Standplaats
Dubai
Publicatiedatum
20 augustus 2019
Sluitingsdatum
25 september 2019

Volg je een universitaire opleiding en ben je op zoek naar een stage waarmee je resultaten kunt bereiken? Zoek je een stage waarbij je tegelijkertijd je horizon én je netwerk kunt verbreden? Het Nederlandse Consulaat-Generaal in Dubai zoekt vanaf 5 januari, 2020 een stagiair(e) voor een periode van een half jaar.

Werkomgeving

Het Nederlandse Consulaat-Generaal (CG) in Dubai heeft als een van zijn voornaamste taken om de economische relaties tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland te bevorderen. De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn in de Golfregio de grootste handelspartner van Nederland en er zijn meer dan 350 Nederlandse bedrijven gevestigd. 

Het CG bestaat uit 25 vaste medewerkers en er wordt nauw samengewerkt met de Nederlandse ambassade die in de hoofdstad van de VAE, Abu Dhabi, is gevestigd. Een ‘hands on’ mentaliteit, teamgeest, operationeel en de bereidheid om op allerlei vlakken in te springen zijn belangrijke karaktertrekken van alle medewerkers binnen het CG.

Stageomschrijving

De stagiair zal werkzaam zijn op de diverse werkterreinen van het CG. De nadruk zal echter vooral liggen op ondersteuning van de Economische afdeling en op werkzaamheden die te maken hebben met de voorbereiding van de Nederlandse deelname aan de Dubai Wereldexpo (Expo 2020).

De economische werkzaamheden betreffen o.a. de ondersteuning bij het beantwoorden van handelsvragen, het verzamelen en verwerken van informatie ten bate van economische analyses en het (mede-)organiseren van handelsmissies en andere bezoeken. Andere activiteiten betreffen het in kaart brengen van kansrijke sectoren, met speciale focus op de water-food-energy nexus, en het in de database verwerken van bedrijfscontacten en handelsdiensten. Verder kunnen in het kader van ‘publieksdiplomatie’ de werkzaamheden bestaan uit het mede ontwikkelen van promotiemateriaal en social media-werkzaamheden.

Naast het ondersteunen van de Economische afdeling, kan de stagiair ook bijspringen op de Consulaire Afdeling. Op de Consulaire afdeling werk je mee op het ‘front office’ van het consulaat. De Expo gerelateerde activiteiten bestaan onder andere uit het mee gaan naar afspraken met de Expo organisatie, het bezoeken van bedrijven, en het bijhouden van het CRM-systeem.

Profiel van de stagiair(e)

Er wordt gezocht naar een stagiair(e) die het leuk vindt om veel verschillende werkzaamheden uit te voeren en die over de volgende competenties beschikt:

  • leergierig
  • flexibel
  • enthousiast
  • (pro)actief
  • teamspeler
  • analytisch sterk
  • cultureel sensitief

Academisch werk- en denkniveau is een voorwaarde. Verder zijn goede schrijfvaardigheid, handigheid met ICT en een goede kennis van de Engelse taal vereisten voor de functie. Kennis van en interesse in de regio en affiniteit met economische werkzaamheden strekken zeer tot aanbeveling.

Vanzelfsprekend moet de kandidaat in zowel professionele als persoonlijke zin goed zelfstandig kunnen functioneren in de context van een land als de VAE.

Wat bieden wij

Het CG biedt een uitdagende stageplek, met de mogelijkheid kennis te maken met de verschillende werkzaamheden van het CG in een land en een regio die niet alleen vanuit economisch perspectief voor Nederland van prioritair belang is, maar ook politiek steeds meer in de belangstelling staat. Het stage lopen bij het CG in Dubai betekent een interessante en leerzame uitdaging in één van de meeste dynamische steden ter wereld. Het CG is gevestigd in een modern kantoorgebouw in de wijk Dubai Marina.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen klik hier voor de website.

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerden kunnen tot en met 25 september een motivatiebrief en CV opsturen naar DBA-EA@minbuza.nl

t.a.v. Ester van Someren, Hoofd Economische Afdeling, met als onderwerp: stage Dubai, [achternaam]

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.