Stage bij het Nederlands Consulaat Generaal te Dubai

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Dubai
Publicatiedatum
31 juli 2019
Sluitingsdatum
27 augustus 2019

Volg je een universitaire opleiding communicatiewetenschappen en ben je op zoek naar een stage waarmee je resultaten kunt bereiken? Zoek je een stage waarbij je tegelijkertijd je horizon én je netwerk kunt verbreden? Het Nederlandse Consulaat-Generaal (CG) in Dubai zoekt vanaf 1 November 2019 een stagiair(e) die de communicatieafdeling van het CG voor een periode van een half jaar kan versterken.

Werkomgeving

Het Nederlandse CG in Dubai heeft als een van zijn voornaamste taken om de economische relaties tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland te bevorderen. De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn een van de grootste handelspartners van Nederland in de Golfregio en er zijn meer dan 350 Nederlandse bedrijven gevestigd. 

Het CG bestaat uit 25 vaste medewerkers en er wordt nauw samengewerkt met de Nederlandse ambassade die in de hoofdstad van de VAE, Abu Dhabi, is gevestigd. Een ‘hands on’ mentaliteit, teamgeest, operationele inzetbaarheid en de bereidheid om op allerlei vlakken in te springen zijn belangrijke karaktertrekken van alle medewerkers binnen het CG.

Stageomschrijving

De stagiair zal primair werkzaam zijn op de communicatieafdeling van het CG, maar zal daarnaast ook op de diverse andere werkterreinen van het CG kunnen worden ingezet. De communicatieafdeling richt zich met name op werkzaamheden die te maken hebben met de voorbereiding van de Nederlandse deelname aan de Dubai Wereldexpo (Expo 2020) en het uitbouwen van een meerjarige communicatiecampagne die zich in de Golf-regio richt op het versterken van het Nederlandse imago op het gebied van Water, Energie en Voedsel.

De werkzaamheden betreffen o.a. de ondersteuning bij verschillende communicatie werkzaamheden zoals het ontwikkelen van marketingcommunicatiemateriaal voor verschillende projecten, het (mede-) organiseren van persmomenten, het opstellen van mediarapporten op basis van Meltwater software, het onderhouden en optimaliseren van de verschillende social media kanalen en het schrijven van conceptteksten voor speeches en artikelen.

Naast het ondersteunen van de communicatie afdeling, kan de stagiair ook bijspringen op de Economische afdeling. Deze ondersteunt Nederlandse bedrijven die in de Golf actief zijn of willen worden.

Profiel van de stagiair(e)

Er wordt gezocht naar een stagiair(e) die het leuk vindt om veel verschillende werkzaamheden uit te voeren en die over de volgende competenties beschikt:

  • leergierig
  • flexibel
  • creatief
  • representatief
  • enthousiast
  • (pro)actief
  • Het liefst Arabisch sprekend
  • analytisch sterk
  • cultureel sensitief

Academisch werk- en denkniveau is een voorwaarde. Verder zijn goede schrijfvaardigheid, handigheid met ICT (adobe) en een goede kennis van de Engelse taal vereisten voor de functie. Kennis van en interesse in de regio en relevante werkervaring op het gebied van pers- en communicatie strekken zeer tot aanbeveling.

Vanzelfsprekend moet de kandidaat in zowel professionele als persoonlijke zin goed zelfstandig kunnen functioneren in de context van een land als de VAE.

Wat bieden wij

Het CG biedt een uitdagende stageplek, met de mogelijkheid kennis te maken met de verschillende werkzaamheden van het CG in een land dat niet alleen vanuit economisch perspectief voor Nederland van prioritair belang is, maar dat de komende tijd ook met het oog op de EXPO 2020 in Dubai in de publieke belangstelling zal staan. Het stage lopen bij het CG in Dubai betekent een interessante en leerzame uitdaging in één van de meeste dynamische steden ter wereld. Het CG is gevestigd in een modern kantoorgebouw in de wijk Dubai Marina.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen;

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerden kunnen tot en met 27 Augustus een motivatiebrief en CV opsturen naar Mw. Natalie van Till, Senior Communicatieadviseur Water, Energy & Food (WEF) en EXPO 2020 Dubai (natalie-van.till@minbuza.nl) met als onderwerp: stage communicatie Dubai, [achternaam]

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.