Stage bij het Nederlands Consulaat Generaal in Bangalore – Handel & Communicatie

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Bangalore
Publicatiedatum
4 februari 2019
Sluitingsdatum
28 februari 2019

Volg je een universitaire opleiding en ben je op zoek naar een stage waarmee je resultaten kunt bereiken? Zoek je een stage waarbij je tegelijkertijd je horizon én je netwerk kunt verbreden in een stad waar nog maar weinig Nederlanders geweest zijn? Het Nederlandse Consulaat-Generaal in Bangalore zoekt vanaf 1 mei 2019 een stagiair(e) voor een periode van een half jaar.

Werkomgeving

Het Nederlandse Consulaat-Generaal (CG) in Bangalore, vorig jaar geopend,  heeft als een van zijn voornaamste taken om de economische relaties tussen Nederland en het zuiden van India te bevorderen. Bangalore geldt als het Silicon Valley van India en veel Nederlandse bedrijven zijn er actief. Het CG in Bangalore richt zich vooral op de sectoren IT, LSH, landbouw en water.  De stad Bangalore is misschien wel de modernste stad van India, heeft een kosmopolitisch karakter door de vele high-tech bedrijven en startups, en heeft het beste klimaat en de minste luchtvervuiling van alle grote steden in India.

Het CG bestaat uit 12 vaste medewerkers en er wordt nauw samengewerkt met de Nederlandse ambassade in Delhi en het CG in Mumbai. CG Bangalore is nieuw, er moet dus van alles georganiseerd en ook veelvuldig geimproviseerd worden. Een ‘hands on’ mentaliteit, teamspirit, operationele inzetbaarheid en de bereidheid om op allerlei vlakken in te springen zijn belangrijke karaktertrekken van alle medewerkers binnen het CG, net als een goed gevoel voor humor. In een uitstekende sfeer wordt hard gewerkt maar ook veel gelachen.

Stageomschrijving

De stagiair zal werkzaam zijn op de diverse werkterreinen van het CG. De nadruk zal echter vooral liggen op ondersteuning van de handelsafdeling en communicatie. Het Nederlandse bedrijfsleven vindt steeds beter zijn weg naar Bangalore, maar zakendoen in India is niet altijd eenvoudig. Er is dus veel contact met het CG.

Concreet behelzen de werkzaamheden het mee organiseren en ondersteunen van inkomende delegaties, het mee beantwoorden van de vele inkomende vragen van bedrijven, het opstellen en actualiseren van marktstudies en het onderhouden en optimaliseren van de verschillende social media kanalen.

Profiel van de stagiair(e)

Er wordt gezocht naar een stagiair(e) die het leuk vindt om veel verschillende werkzaamheden uit te voeren en die over de volgende competenties beschikt:

  • leergierig
  • flexibel
  • creatief
  • representatief
  • enthousiast
  • (pro)actief

Academisch werk- en denkniveau is een voorwaarde. Verder zijn goede schrijfvaardigheid, handigheid met ICT en social media, een goed gevoel voor humor en een goede kennis van de Engelse taal vereisten voor de functie. Kennis van en interesse in de regio en affiniteit met economische werkzaamheden strekken tot aanbeveling.

Wat bieden wij

Het CG biedt een uitdagende stageplek, met de mogelijkheid kennis te maken met de verschillende werkzaamheden van het CG in een land en een regio die niet alleen vanuit economisch perspectief voor Nederland van prioritair belang is, maar ook politiek steeds meer in de belangstelling staat. Het stage lopen bij het CG in Bangalore betekent een interessante en leerzame uitdaging in één van de snelst groeiende en meest dynamische steden ter wereld. Het CG is gevestigd in het World Trade Center.


Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Meer info bij gert.heijkoop@minbuza.nl Ook telefonisch: +91-91088-05777

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties .