Stage bij de Nederlandse ambassade te Tbilisi - Economische afdeling

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Tbilisi
Publicatiedatum
7 januari 2019
Sluitingsdatum
27 januari 2019

De Nederlandse ambassade in Tbilisi, Georgië, biedt een stageplaats aan op de economische afdeling voor een student in de masterfase van een universitaire studie. De beoogde stageperiode is 1 mei t/m 31 oktober.

Werkomgeving

De ambassade in Tbilisi bedient zowel Georgië als Armenië. Tbilisi is in zowel politiek als economisch opzicht een zeer interessante locatie. Georgië bevindt zich in een transitie naar een democratie en vrijemarkteconomie en zet zich in voor aansluiting bij internationale organisaties als de NAVO en de EU. Armenië komt net uit een roerige periode waarin een fluwelen revolutie plaatsvond. Als gevolg hiervan vonden er afgelopen december vervroegde verkiezingen plaats.

De taak van economische afdeling van de ambassade is het bevorderen van de economische betrekkingen tussen Nederland en Georgië en Armenië. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de associatieovereenkomst en het vrijhandelsverdrag (DCFTA) tussen Georgië en de EU. Dit betekent in de praktijk dat kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in kaart worden gebracht en dat er waar mogelijk naar deze kansen wordt gehandeld. Ook zet de ambassade zich in voor de ontwikkeling van de Georgische private sector via verschillende kanalen, zoals de uitwisseling van Nederlandse kennis en expertise en de financiering van projecten. De rol van de ambassade is er een van bemiddelaar, bijvoorbeeld door het geven van advies, maar ook door het organiseren van handelsmissies om Nederlandse bedrijven kennis te laten maken met de Georgische markt. Hiertoe onderhoudt de ambassade goed contact met de Georgische autoriteiten, internationale organisaties en lokale partijen.

Ook kan de stagiair betrokken worden bij werkzaamheden van de politieke afdeling van de ambassade. Hierbij valt te denken aan het rapporteren over de ontwikkeling van democratie en rechtsstaat, mensenrechten, de bescherming van minderheden en persvrijheid. Kortom, de komende stageperiode biedt je de kans om werk en levenservaring op te doen in een interessant en veelbewogen land.
 

Stageomschrijving

Taken:

 • Een bijdrage leveren aan het onderzoeken van kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in de Georgische en Armeense markt.
 • Het beantwoorden van handelsvragen.
 • Het ondersteunen van collega’s bij de handel bevorderende activiteiten tussen Nederland en Georgië en Armenië. Hieronder valt ook het leggen en onderhouden van contacten en het brengen van bezoeken aan Georgische bedrijven.
 • Het bezoeken en verslaan van relevante (economische) evenementen die van belang zijn voor het werk van de ambassade.
 • Het leveren van een bijdrage aan de nieuwsvoorziening richting het publiek via nieuwsberichten en sociale media.
 • Het organiseren van evenementen en bijeenkomsten door de ambassade.
 • Een bijdrage leveren aan de rapportages die de economische afdeling van de ambassade verzorgt voor ‘Den Haag’.
 • Ook zal je worden ingezet voor werkzaamheden van de politieke afdeling.

Eisen:

 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (formele eis).
 • Je dient gedurende de gehele stageperiode ingeschreven te staan bij een Nederlandse of buitenlandse onderwijsinstelling (formele eis).
 • Om voor deze stage in aanmerking te komen is het een vereiste dat je je in de masterfase van een WO-opleiding bevindt. Relevante opleidingen zijn bijvoorbeeld Economie, Bedrijfskunde, Politicologie, Internationale Betrekkingen of Europese Studies.
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal, zowel gesproken als geschreven.

Profiel van de stagiair(e)

 • Hij/zij is enthousiast, ondernemend, sociaal vaardig en communicatief
 • Hij/zij is niet bang om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen
 • Hij/zij heeft een praktische instelling en is bereid 'hands on support’ te bieden
 • Hij/zij kan zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Hij/zij heeft bij voorkeur eerder in het buitenland gewoond


Wat bieden wij

De ambassade in Tbilisi biedt een professionele werkomgeving waar je onder persoonlijke begeleiding de diplomatieke wereld, met name in relatie tot het bedrijfsleven, kunt leren kennen. Daarnaast is Tbilisi een geweldige stad om in te wonen en werken.

Je krijgt de mogelijkheid om in een zich snel ontwikkelend land kennis te maken met de dagelijkse werkzaamheden van de ambassade en de werkzaamheden van de economische afdeling in het bijzonder. Hierbij kom je in aanraking met een breed scala aan personen, zoals vertegenwoordigers van de Georgische autoriteiten, internationale organisaties en lokale en internationale bedrijven.


Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerden kunnen tot en met zondag 27 januari een Engelstalige motivatiebrief (maximaal 1 A4) en CV (maximaal 2 A4) opsturen naar tbi@minbuza.nl ter attentie van plv Chef de Poste Loes Lammerts. Kandidaten die op basis van hun formulier en CV geschikt worden bevonden zullen worden uitgenodigd voor een interview per skype.

Voor eventuele vragen met betrekking tot deze stage kan je contact opnemen met Caitlin Morrin via caitlin.morrin@minbuza.nl

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties .