Stage bij de Nederlandse ambassade te Singapore - Agri & Food

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Singapore
Publicatiedatum
7 augustus 2019
Sluitingsdatum
19 augustus 2019

De Nederlandse ambassade in Singapore is op zoek naar een masterstudent die de ontwikkelingen, spelers en kansen voor Nederlandse partijen op het gebied van innovatie in agri & food voor in Singapore in kaart brengt, voor de periode oktober 2019 t/m maart 2020 (6 maanden). Het onderzoek moet bijdragen aan een verdere versterking van de samenwerking tussen Nederlandse en Singaporese bedrijven, kennisinstellingen en overheid. Singapore is voor haar voedselvoorziening voor 90% afhankelijk van import. De overheid wil de onafhankelijkheid van Singapore op voedselgebied verkleinen en heeft als doel in 2030 30% van de voedselbehoefte zelf te produceren. De oplossingen worden gezocht in minimaliseren van voedselverliezen, voedselresten en -afval hergebruiken en het toepassen van hightech productie- en verwerkingsmethoden.

Werkomgeving

De economische afdeling van de Ambassade in Singapore zet proactief in op agri & food, circulaire economie, high tech, digitalisering en start-ups. Binnen deze prioritaire sectoren wordt vanuit de ambassade relevante kennis, informatie, netwerken en matchmaking aangeboden voor Nederlandse partijen die opereren in Singapore en de regio. De Landbouw en de Innovatie Adviseurs werken nauw samen binnen het agri-food domein. Landbouw focust zich met name op high tech (indoor) farming, duurzame landbouw en alternatieve eiwitten. De Innovatie Adviseurs hebben een netwerkfunctie en signaleren trends en ontwikkelingen op het gebied van innovatie in het buitenland met als doel het stimuleren van pilotprojecten en R&D samenwerkingen.

Doel van de stage

Je zal bijdragen aan inhoudelijke verdieping en analyse van de sector en relevante ontwikkelingen binnen het onderwerp agri & food met als sub onderwerpen circulair voedselsysteem en high tech (indoor) farming. Daarnaast lever je ondersteuning bij het organiseren van evenementen en inkomende missies.

De eindproducten van de stage zijn:

  • Een rapportage met daarin een overzicht van het Singaporese beleid en ecosysteem, de kansen voor Nederland – zowel bedrijven als kennisinstellingen - en andere interessante bevindingen;
  • Een of meerdere artikelen/ nieuwsberichten;
  • Organisatie van een seminar en/of bezoekprogramma.

Gewenste competenties

  • Je bent voor de periode van de stage toegelaten tot de masterfase van een Nederlandse universitaire opleiding;
  • Je hebt belangstelling voor internationale betrekkingen, economie, handel;
  • Je hebt interesse en affiniteit met het onderwerp agri & food en innovatie;
  • Je beschikt over de volgende competenties: teamspeler; proactief; uitstekende communicatieve vaardigheden in Engels en Nederlands;
  • Je bent creatief, zelfstandig en praktisch ingesteld; je toont eigen initiatief en je bent in staat je snel aan te passen aan een nieuwe werkomgeving;
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen zijn te vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Solliciteren is mogelijk t/m 19 augustus 2019. Neem contact op met Astrid Seegers (Innovatie adviseur) of Sabine Poelmann (Beleidsmedewerker Agri & Food) voor meer informatie over de stage via sin-ia@minbuza.nl. Stuur je motivatiebrief inclusief C.V. naar Astrid Seegers sin-ia@minbuza.nl.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.