Stage bij de Nederlandse ambassade te New Delhi

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse zaken
Standplaats
New Delhi
Publicatiedatum
3 oktober 2019
Sluitingsdatum
14 november 2019

De afdeling Economische Zaken is op zoek naar een stagiair(e)voor de periode 3 februari t/m augustus 2020.

Werkomgeving

De ambassade in New Delhi geldt als een van de grotere posten van Nederland in het buitenland. Er werken momenteel 80 medewerkers (23 uitgezonden en 57 lokale), waaronder attachés van Politieke Zaken en Defensie.

De afdeling Economie bestaat uit een hoofd, uitgezonden beleidsmedewerkers, lokale beleidsmedewerkers en een administratieve kracht. Op alle werkterreinen geldt dat de medewerkers elkaar goed op de hoogte houden, zodat werkzaamheden op elk moment van elkaar kunnen worden overgenomen. De afdeling werkt nauw samen met de andere afdelingen van de ambassade en de consulaten-generaal Mumbai en Bangalore.

India bevindt zich in een regio in beweging. Het land kent een hoge economische groei en de geopolitieke context, zoals de relatie met Pakistan en China, is constant veranderlijk. Wonen en werken in India is een fascinerende ervaring waarbij betrokkene open moet staan voor de culturele verschillen die er tussen India en Nederland bestaan.

De ambassade is gevestigd in de diplomatenwijk Chanakyapuri, een groene omgeving met brede lanen. Door het warme klimaat (temperaturen ver boven de veertig graden in de periode april–juli), de moessonperiode en de luchtverontreiniging in New Delhi is de fysieke omgeving echter zwaar.

Stageomschrijving

Als stagiaire maak je integraal onderdeel uit van de Economische Afdeling. Je werkt nauw samen met je collega’s op de afdeling en daarbuiten. Eind 2019 heeft er een handelsmissie plaatsgevonden, met aanwezigheid van ministers en grote Nederlandse handelsdelegatie. Dit toont aan dat India enorm in de belangstelling staat en er veel groei te boeken is. Hier kan jij op de ambassade ook een rol in spelen. Water, smart cities, energie, startup’s zijn dossiers die op de voorgrond treden tijdens je stageperiode.

Werkzaamheden:

 • Assisteren bij de voorbereiding en uitvoering van ambassade projecten;
 • Het schrijven van een analyse over een nader te bepalen relevant, economisch onderwerpen;
 • Het bezoeken en verslaan van relevante (economische) evenementen die van belang zijn voor het werk van de ambassade;
 • Bijdragen aan uitvoering publieksdiplomatie/public relations-strategie;
 • Persberichten opstellen;
 • Website en sociale media aantrekkelijk maken en up-to-date houden;
 • Een stageperiode duurt 4 à 6 maanden. De stagiair dient tijdens de gehele stage ingeschreven te staan als student bij een Nederlandse onderwijsinstelling en dus nog niet afgestudeerd te zijn.

Profiel van de stagiair(e)

 • Wij zoeken een universitaire masterstudent met een grote affiniteit met communicatie, organisatie van evenementen en (sociale) media;
 • Je hebt een ondernemende, nieuwsgierige instelling, werkt zelfstandig en bent kritisch naar jezelf en anderen;
 • Je schrijft snel in correct, bondig Nederlands en Engels;
 • Je bent analytisch sterk en een teamspeler.

Wat bieden wij

India is een boeiend land dat een snelle ontwikkeling doormaakt. Deze dynamiek is ook terug te vinden in ons werk. Wij bieden een leuke en leerzame stageplaats in een uitdagende werkomgeving. Als stagiair word je goed begeleid en kan je binnen korte tijd veel leren. De sfeer binnen het team is uitstekend en er is veel ruimte voor het ontplooien van eigen initiatief.

Voorwaarden en vergoedingen

Meer informatie hierover kun je vinden bij voorwaarden en vergoedingen op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

CV met motivatiebrief kunnen worden opgestuurd naar NDE-ea@minbuza.nl  

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met mevrouw Mies Bos (+31 83530501).

Deadline voor de aanmelding is 14 november 2019.  

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.