Stage bij de Nederlandse ambassade te Manilla

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Manilla
Publicatiedatum
12 januari 2018
Sluitingsdatum
9 februari 2018

De post Manilla is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode mei t/m november 2018 (zes maanden).

Werkomgeving

Met een lokale markt van 100 miljoen inwoners behoort de Filipijnen tot de sterkst groeiende economieën in Azië. Nederland is met ongeveer 130 Nederlandse bedrijven vertegenwoordigd in het land en behoort tot de top vier van buitenlandse investeerders. De economische afdeling van de ambassade ontplooit activiteiten om de economische betrekkingen tussen beide landen verder te versterken, bij voorkeur op een wijze die duurzaamheid en inclusiviteit bevordert.
Maritieme samenwerking, klimaataanpassing / bescherming tegen water, landbouw en duurzame energie zijn kernsectoren. Daarnaast werkt de ambassade actief samen met de Filipijnse overheid om mensenhandel inclusief online kindermisbruik tegen te gaan. Consulaire dienstverlening is een kerntaak van deze post.

Net als Nederland staat de Filipijnen onder invloed van verschuivende geopolitieke verhoudingen en de uitdaging van gewelddadig extremisme. Ook op die terreinen zoeken Nederland en de Filipijnen elkaar.

Stageomschrijving

Je wordt begeleid door Kevin Punzalan, de beleidsmedewerker die verantwoordelijk is voor pers en culturele zaken, duurzame energie, contacten met het maatschappelijk middenveld en onderwijsinstellingen. Het ligt voor de hand dat je intensiever betrokken bent bij zijn werk, maar in de praktijk kun je ingezet worden bij alle onderwerpen die op de ambassade spelen.  

  • Het assisteren van de ambassade in de dagelijkse bezigheden;
  • Op ad-hoc basis bijdragen aan en ondersteunen van werkzaamheden binnen de ambassade, zoals de organisatie van bijeenkomsten en recepties;
  • Bijwonen en verslag doen van briefings, seminars en andere bijeenkomsten over relevante onderwerpen;
  • Het (assisteren bij) contact leggen en onderhouden met verschillende private, non-private en overheidsactoren;
  • Het bijhouden van de ambassade social media en website.

Profiel van de stagiair(e)

De voorkeur gaat uit naar een student in de laatste fase van een masteropleiding. Kennis (veelal door je studie) of ervaring (door hobby?) van onderwerpen waar deze ambassade zich op richt, strekt tot aanbeveling. Van de stagiair(e) wordt zelfstandigheid, flexibiliteit en initiatief verwacht. Je hebt een vlotte pen en kan goed stukken schrijven in zowel Engels als Nederlands. Je bent enthousiast en bent een teamspeler.

Wat bieden wij

Een stage op de Nederlandse ambassade in Manilla biedt een uitdagende en veelzijdige mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Het is een unieke kans om een kijkje te nemen in de (internationale) keuken van een ambassade en het leven en werken in een internationale context.

Voorwaarden en vergoedingen

Wat betreft de stagevergoeding en andere voorwaarden die bij deze stageplaats horen zie deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Voldoe jij aan alle eisen en ben je enthousiast? Stuur dan voor 10 februari 2018 je Engelstalige CV (max 2 A4) en motivatiebrief (max 350 woorden),  naam en telefoonnummer van één referent en een kopie van een recent Engelstalig schriftelijk product van jouw hand (bijvoorbeeld een paper) ter attentie van Mevr. Marion Derckx naar man@minbuza.nl.