Stage bij de Nederlandse ambassade te Londen – Economische Afdeling

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Londen
Publicatiedatum
14 mei 2019
Sluitingsdatum
31 mei 2019

De Nederlandse ambassade in Londen is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode van 2 september 2019 t/m 28 februari 2020 bij de Economische Afdeling (40 uur per week).

Werkomgeving

De Nederlandse Ambassade in Londen vertegenwoordigt en beschermt de belangen van de Nederlandse overheid, burgers en bedrijfsleven in het Verenigd Koninkrijk. De Economisch Afdeling doet dit door middel van handels- en investeringsbevordering, beleidsrapportage en het organiseren van activiteiten om bedrijven uit het VK en Nederland bij elkaar te brengen. Daarnaast voeren we een zeer actief beleid met betrekking tot ondersteuning van Nederlandse startups en informatievoorziening aan het Nederlandse bedrijfsleven via de website HollandUKTrade en sociale media. Vanzelfsprekend worden al onze werkzaamheden op dit moment sterk beïnvloed door Brexit.

Stageomschrijving

De stagiair(e) verleent ondersteuning aan de medewerkers van de Economische Afdeling bij de uitvoering van hun taken. Dit kan bijvoorbeeld het maken van een rapport zijn over de kansen in het VK voor Nederlandse bedrijven, het organiseren van evenementen of het berichten aan het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag over de economische gevolgen van Brexit. Daarnaast zal de stagiaire worden ingezet bij het verbeteren en uitbreiden van onze informatievoorziening aan het bedrijfsleven over zaken doen in het VK, met een focus op Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). De stagiair(e) draait verder als voorwaardig lid mee in het team en zal ook worden gevraagd ambassade breed bij te springen indien nodig, ook voor het organiseren van activiteiten buiten kantooruren.

Profiel van de stagiair(e)

Om in aanmerking te komen voor de stage dien je:

  • in een vergevorderd stadium te zijn van een relevante Master-opleiding, zoals Economie, Bedrijfskunde, Internationale Betrekkingen,etc.;
  • zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend te beheersen in woord en geschrift;
  • aantoonbare affiniteit te hebben met werken in een internationale omgeving;
  • aantoonbare ervaring en interesse te hebben in het werken met websites en/of sociale media;
  • een zelfstandige en harde werker te zijn die creatief, initiatiefrijk, flexibel en enthousiast is.

De stage is specifiek bedoeld voor studenten en dient in het kader van een opleiding te passen. Indien je in de beoogde stageperiode niet meer studeert, kom je helaas niet voor deze stage in aanmerking. Je mag ook niet eerder stage hebben gelopen bij BZ of op een andere ambassade/vertegenwoordiging.

Wat bieden wij

Een stage in wereldstad Londen in één van de belangrijkste Nederlandse diplomatieke posten ter wereld. Stagiaires bij de Ambassade ervaren hun stage doorgaans als intensief en leerzaam. Er wordt hard gewerkt, soms ook ’s avonds of in het weekend; tegelijk is de werksfeer goed, het werk van de stagiair(e) wordt zeer gewaardeerd en er is uitdrukkelijk ruimte voor eigen initiatief.

Voorwaarden en vergoedingen

Voor meer informatie over de voorwaarden en vergoedingen kun je kijken op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Als je nog vragen hebt, kan je contact opnemen met Nanja Piek, Hoofd Economie, via nanja.piek@minbuza.nl

Spreekt bovenstaande stageomschrijving je aan en denk je aan het profiel te voldoen, stuur dan een motivatiebrief in het Engels en een CV in het Nederlands (met de namen en contactgegevens van twee referenties) uiterlijk 31 mei 2019 aan Trudy Barnes, Office Manager, via lon-ppc@minbuza.nl

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.