Stage bij de Nederlandse Ambassade te Koeweit

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse zaken
Standplaats
Koeweit
Publicatiedatum
7 oktober 2019
Sluitingsdatum
22 oktober 2019

De Nederlandse ambassade in Koeweit is op zoek naar twee stagiair(e)s. De stageplaatsen zijn beschikbaar per resp. 15 januari en 1 februari 2020. Duur van de stage is flexibel, maar uitgangspunt is een beschikbaarheid van 6 maanden.

Werkomgeving

De Nederlandse ambassade in Koeweit vertegenwoordigt het Koninkrijk der Nederlanden in Koeweit en Bahrein. Het is een kleine ambassade, met 2 vanuit Nederland uitgezonden diplomaten en 7 lokaal aangenomen medewerkers. Vanwege de kleine omvang van de ambassade wordt gewerkt als 1 team, en de stagiairs worden dan ook nauw betrokken bij alle werkzaamheden van de ambassade. Belangrijkste werkterreinen van de ambassade zijn handelsbevordering en versterking van economische relaties tussen Nederland en de landen Koeweit en Bahrein, het volgen van de politieke ontwikkelingen in Koeweit en Bahrein, inclusief aandacht voor mensenrechten, en consulaire dienstverlening.

Stage omschrijving

De stagiair(e) ondersteunt tijdens de stage het personeel van de ambassade op de verschillende terreinen waarop de ambassade actief is. Het gaat dan voornamelijk om werk op politiek en economisch terrein, maar incidenteel kan de stagiair(e) ook ingezet worden op de consulaire afdeling. De stagiair(e) houdt ook de sociale media en website van de ambassade actueel. In overleg met de ambassade is het ook mogelijk eigen onderzoek te verrichten.

Profiel van de stagiair(e)

De stagiair(e) zit aan het begin of midden van een Master opleiding, en heeft interesse in politieke en economische ontwikkelingen in de Golfregio. Kennis van het Midden-Oosten en/of het Arabisch strekt tot aanbeveling, maar is geen harde voorwaarde. Goede schriftelijke en mondelinge beheersering van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste. Wij zoeken een enthousiaste, proactieve student, die in staat is flexibel te opereren, initiatief te tonen en in staat is te werken in een cultureel en klimatologisch soms moeilijke omgeving. Conform de algemene stage eisen van het ministerie van Buitenlandse Zaken dient een stagiair(e) de Nederlandse nationaliteit te bezitten en gedurende de gehele stageperiode ingeschreven te zijn bij een Nederlandse of buitenlandse onderwijsinstelling. De stage dient plaats te vinden in het kader van de opleiding.

Wat bieden wij

Een uitdagende stage met goede begeleiding en een goede atmosfeer binnen een klein ambassadeteam. Gezien de beperkte omvang van de ambassadestaf leert de stagiair(e) alle facetten van het ambassadewerk kennen. De ambassade stelt woonruimte beschikbaar in een appartement op de bovenste verdieping van het ambassadegebouw.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen zijn te vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Mocht je interesse hebben in deze stage, neem dan contact op met de huidige stagiair Koen Habraken door een email te sturen naar koen.habraken@minbuza.nl Je dient je sollicitatie toe te lichten middels een motivatiebrief (in het Nederlands) en een curriculum vitae.

De deadline van reageren isĀ  22 oktober 2019.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.