Stage bij de Nederlandse ambassade te Dar es Salaam

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Dar es Salaam
Publicatiedatum
14 maart 2019
Sluitingsdatum
27 maart 2019

De Nederlandse ambassade te Dar es Salaam biedt de mogelijkheid om stage te lopen van 1 juli 2019 tot 1 januari 2020. Het betreft een stage van 6 maanden. De ambassade te Dar es Salaam is een middelgrote post die voornamelijk economische belangen behartigt in Tanzania en biedt de stagiair(e) een uitdagende en leerzame werkomgeving. Tanzania is een van de meest stabiele democratieën van Oost- Afrika. Tegelijkertijd zijn er grote uitdagingen op het gebied van armoedebestrijding, democratie en mensenrechten en kampen (buitenlandse) investeerders met de nodige obstakels. Een stage op de ambassade geeft je inzicht in de politieke en economische context en de manier waarop de internationale gemeenschap met deze ontwikkelingen omgaat.

Stageomschrijving

Als stagiair(e) word je nauw betrokken bij de dagelijkse bezigheden van de ambassade. Wij bieden een stageplaats met een gevarieerd takenpakket. De invulling van de stage wordt in overleg vastgesteld. Tot de taken van de stagiair(e) behoren in ieder geval:

 • Het ondersteunen van de ambassade bij het volgen van ontwikkelingen op gebied van politiek, goed bestuur en mensenrechten (o.a. bijwonen en verslaan van bijeenkomsten);
 • Collega’s ondersteunen bij werkzaamheden op het gebied van economische diplomatie in de sectoren energie en infrastructuur (o.a. bijwonen van bijeenkomsten en beantwoorden van vragen van Nederlandse bedrijven en NGO’s) en bij gelegenheid bieden van ondersteuning aan de consulaire afdeling;
 • Assisteren bij de voorbereiding en uitvoering van kleine ambassade projecten;
 • Het schrijven van een analyse over een nader te bepalen relevant, economisch onderwerp;
 • Assisteren in de organisatie van evenementen en (handels)missies;
 • Bieden van creatieve inbreng bij externe communicatie (Facebook, website, Twitter) en de verdere implementatie van de communicatiestrategie.

Profiel van de stagiair(e)

Voor de functie gelden de volgende vereisten:

 • Bevindt zich in de masterfase van een relevante universitaire opleiding;
 • Interesse in de politiek, samenleving en economie van Oost-Afrika;
 • Assertiviteit, zelfstandigheid, analytisch denkvermogen, organisatorisch vermogen, enthousiasme en inzet;  
 • Uitstekende beheersing in woord en geschrift van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
 • Plezier en ervaring in het gebruik van sociale media is een belangrijke pré.

Wat bieden wij

De Nederlandse ambassade te Dar es Salaam biedt een uitdagende, leerzame en veelzijdige stage aan waarbij je als stagiair(e) de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen. Het is een unieke kans om een kijkje in de (internationale) keuken van een ambassade te nemen. Je leert over de werkzaamheden van de Tanzaniaanse overheid, bilaterale donoren en internationale organisaties (zoals VN, Wereldbank en EU) en rapporteert hierover naar de ambassade. Door het bijwonen van bijeenkomsten en contact met medewerkers en stagiaires van andere organisaties bouw je snel je eigen netwerk op.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site. 

Meer weten en/of solliciteren

Heb je belangstelling en ben je beschikbaar van 1 juli 2019 tot 1 januari 2020? Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 27 maart 2019 naar dar@minbuza.nl t.a.v. Lianne Houben. Meer informatie over de ambassade is te vinden op onze website en Facebook:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/tanzania, https://www.facebook.com/DutchEmbassyTanzania

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties