Stage bij de Nederlandse ambassade te Colombo

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Colombo
Publicatiedatum
11 juni 2019
Sluitingsdatum
24 juni 2019

De Nederlandse ambassade in Colombo, Sri Lanka, is op zoek naar een nieuwe stagiair(e) voor de politieke en economische afdeling voor de periode 1 september 2019 tot en met 1 maart 2020.

De stage

Sri Lanka is zowel in politiek als economisch opzicht een interessant land om stage te lopen. De stage biedt de mogelijkheid om in een zich snel ontwikkelend land kennis te maken met de dagelijkse werkzaamheden van een kleine ambassade. Gedurende je stage kom je in aanraking met een breed scala aan onderwerpen en personen, zoals vertegenwoordigers van de Sri Lankaanse autoriteiten, internationale organisaties en lokale en internationale bedrijven. We zoeken een stagiair(e) ter ondersteuning van onze politieke en economische beleidsmedewerkers. Water, landbouw en infrastructuur zijn de drie economische prioriteit sectoren. Daarnaast richt de ambassade zich op het bevorderen van mensenrechten, in het bijzonder vrouwenrechten, en is er aandacht voor onderwerpen als duurzaamheid en circulaire economie. Tevens speelt cultureel erfgoed door de gedeelde geschiedenis een belangrijke rol, dus ook op cultureel gebied zal een aantal werkzaamheden voorkomen.

De stage ziet er als volgt uit:

Als stagiair(e) word je nauw betrokken bij de dagelijkse bezigheden van de ambassade. We bieden een stageplaats met een gevarieerd takenpakket. Tot de taken van de stagiair(e) behoren onder andere:

 • Economische diplomatie: het bijwonen van vergaderingen en het onderhouden van contacten met bedrijven die zaken (willen) doen in Sri Lanka, het ondersteunen en helpen organiseren van handelsmissies;
 • Politieke diplomatie: het bijhouden van politieke ontwikkelingen, het bijwonen van conferenties en seminars en hierover rapporteren, het (helpen) schrijven van speeches;
 • Publieksdiplomatie & culturele zaken: je representeert Nederland in het buitenland. Dit houdt in het bijwonen en tevens organiseren van netwerk bijeenkomsten en andere evenementen. Daarnaast ondersteun je bij het onderhouden van de Facebook pagina.

Profiel van de stagiair(e)

 • Relevante opleiding op universitair of HBO niveau (fase Master of gelijkwaardig);
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in zowel woord als geschrift;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Interesse voor en ervaring met sociale media, in het bijzonder met Facebook;
 • Brede belangstelling voor internationale politiek, economie, pers en cultuur;
 • Initiatief, organisatievermogen, doorzettingsvermogen en zelfstandigheid zijn belangrijk en dienen uit het CV te blijken;
 • Representativiteit, enthousiasme en inzet;
 • Ervaring met langer verblijf in het buitenland is een pré;
 • De ambassade verwacht van de stagiair(e) dat hij/zij zich flexibel opstelt, een teamspeler is en bereid is om een groot aantal verschillende werkzaamheden te verrichten.
 • De kandidaat dient tijdens de stageperiode ingeschreven te staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling (erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen);

Wat bieden wij

De Nederlandse ambassade in Colombo biedt een uitdagende, veelzijdige en bovenal leerzame stage waarbij je als stagiair(e) volop de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen. Deze stage biedt jou een unieke positie op het internationale podium waarop een ambassade opereert. Je zal veel verantwoordelijkheden krijgen en je competenties op het gebied van netwerken, economisch en politiek analyseren, schrijfvaardigheid en organiseren ontwikkelen.

Voorwaarden en vergoedingen

De werktijden van de stagiair(e) betreffen 40 uur per week.  Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site. 

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerden kunnen tot en met 24 juni 2019 solliciteren door een motivatiebrief en CV, inclusief de namen en telefoonnummers van twee referenten, op te sturen naar COL@minbuza.nl onder vermelding van ‘Stage’. Hier kunnen belangstellenden ook terecht voor nadere informatie en/of vragen over de stage.

Meer weten? Ga naar onze Facebook pagina voor meer informatie over de werkzaamheden en activiteiten van de post: https://www.facebook.com/NLambassadeColombo.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.