Stage bij de Nederlandse ambassade te Abu Dhabi

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Abu Dhabi
Publicatiedatum
7 oktober 2019
Sluitingsdatum
30 oktober 2019

Volg je een relevante universitaire opleiding en ben je op zoek naar een stage waarmee je resultaten kunt bereiken? Zoek je een stage waarbij je tegelijkertijd je horizon én je netwerk kunt verbreden? De Economische Afdeling van de Nederlandse ambassade te Abu Dhabi zoekt per (medio) februari 2020 twee stagiair(e)s voor een periode van 6 maanden (startdatum in overleg). 

Werkomgeving
 

De Nederlandse ambassade in Abu Dhabi heeft als eerste prioriteit economisch- en handelswerk (economische diplomatie). De VAE is in de Golfregio de grootste exportpartner van Nederland en er zijn ruim 200 Nederlandse bedrijven gevestigd. Politieke betrekkingen met de VAE hebben afgelopen jaren aan gewicht gewonnen.  

De ambassade bestaat uit 17 medewerkers en er wordt nauw samengewerkt met het Nederlandse consulaat-generaal in Dubai. Een ‘hands on’ mentaliteit, teamgeest en de bereidheid om op allerlei vlakken in te springen zijn belangrijke karaktertrekken van alle medewerkers binnen de ambassade.

Stageomschrijving

Primair zal de stagiair(e) de werkzaamheden van de Economische Afdeling ondersteunen. De economische werkzaamheden van de stagiair betreffen o.a. de ondersteuning bij het beantwoorden van handelsvragen, het verzamelen en verwerken van informatie ten bate van economische analyses en het (mede-) organiseren van handelsmissies en andere bezoeken. In het bijzonder houdt de Economische Afdeling zich bezig met het koppelen van Nederlandse expertise aan de uitdagingen in de regio en het signaleren van kansen voor Nederlandse ondernemers, waaronder de Nexus sectoren water, energie en voedsel, o.a. in aanloop naar EXPO2020. Andere activiteiten betreffen het in kaart brengen van kansrijke sectoren, het in de database verwerken van bedrijfscontacten en handelsdiensten. Het meewerken aan publieksdiplomatie kan tot de taken behoren.

Aangezien we een kleine post zijn, zou je als stagiair(e) ook ingezet kunnen worden op andere werkterreinen van de ambassade. Zo kan gevraagd worden de activiteiten van het politieke cluster te ondersteunen, bijvoorbeeld het volgen van ontwikkelingen in de VAE en in de GCC-regio en het schrijven van conceptrapportages over de politieke- en veiligheidssituatie. De werkzaamheden bestaan verder uit het onderhouden van een relevant netwerk (meegaan naar gesprekken/ bijeenkomsten/ bijwonen van seminars en verslaglegging daarvan).

Bij aanvang van de stage worden afspraken gemaakt over werkzaamheden. De nadruk van de stage ligt expliciet op het economische vlak.

Profiel van de stagiair(e)

Er wordt gezocht naar een stagiair(e) die het leuk vindt om allerhande verschillende werkzaamheden uit te voeren en die over de volgende competenties beschikt:

  • leergierig
  • flexibel
  • enthousiast
  • proactief
  • teamspeler
  • analytisch sterk
  • cultureel sensitief
  • communicatief vaardig

Academisch werk- en denkniveau is een voorwaarde (bij voorkeur in de masterfase of eind bachelor). Verder zijn goede schrijfvaardigheid, handigheid met ICT en een goede kennis van de Engelse taal vereisten voor de functie. Kennis van en interesse in de regio strekken zeer tot aanbeveling.

Vanzelfsprekend moet de kandidaat in zowel professionele als persoonlijke zin goed zelfstandig kunnen functioneren in de context van een land als de VAE.

Wat bieden wij


De ambassade biedt een uitdagende stageplek, met de mogelijkheid kennis te maken met de diverse werkzaamheden die op een ambassade worden uitgevoerd in een land en een regio die vanuit economisch perspectief voor Nederland van prioritair belang is, maar die ook politiek steeds meer in de belangstelling staat. Wonen in Abu Dhabi als stagiair(e) betekent een interessante en leerzame uitdaging in één van de meeste dynamische steden van de Golf-regio! De ambassade is gevestigd in een modern kantoorgebouw met een inspirerende Dutch design inrichting.


Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Heb jij een brede interesse en affiniteit met internationale/ economische onderwerpen? Geïnteresseerden kunnen tot en met woensdag 30 oktober a.s. een motivatiebrief en CV opsturen naar ABU-EA@minbuza.nl. Vermeld in je motivatie in ieder geval wat je specialisaties en interesses zijn en de reden waarom je specifiek stage wilt lopen bij de ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten. Voor meer informatie kun je de website van de ambassade bezoeken of per e-mail contact zoeken met de huidige stagiair Mohamed Mahamuud (via mohamed.mahamuud@minbuza.nl).

NB: kandidaten die op basis van hun brief en CV geschikt worden geacht, worden op 31 oktober 2019 benaderd voor een Skype gesprek. Gesprekken zullen plaatsvinden in de week erna (3-7 november 2019). Een schrijfopdracht (Engels) maakt onderdeel uit van het sollicitatieproces.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.