Stage bij de Directie Westelijk Halfrond – Afdeling Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Den Haag
Publicatiedatum
4 oktober 2017
Sluitingsdatum
27 november 2017

Vanaf 1 februari 2018 zijn er bij de Directie Westelijk Halfrond (DWH), Afdeling Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied twee vacatures voor een stagiair(e). De duur van de stage is 6 maanden met een werkweek van 40 uur.

Werkomgeving

DWH is de centrale directie voor de bilaterale betrekkingen met landen in het Westelijk Halfrond. Politieke, diplomatieke, economische, culturele en consulaire zaken passeren dagelijks de revue. Ook multilaterale zaken (waaronder VN- of EU-beleid t.a.v. de regio) maken een belangrijk deel uit van de werkzaamheden. Daarnaast werk je nauw samen met andere thema-directies en ministeries.

DWH is een dynamische regiodirectie met circa 20 medewerkers. De afdeling Latijns-Amerika en het Caribisch gebied omvat twee clusters: Noord en Zuid. Cluster Noord richt zich op de betrekkingen met Midden-Amerika, het Caribisch gebied, Suriname en Venezuela. Cluster Zuid richt zich op de rest van Latijns-Amerika.  Ieder cluster heeft een vacature voor een stagiair(e).

Stageomschrijving

De stagiair(e) heeft een aantal vaste taken:

  • Het ondersteunen van de landenmedewerkers bij allerhande beleidszaken, zoals het schrijven van memo’s en beleidsnotities, het beantwoorden van Kamervragen en de voorbereidingen voor dossiers, zoals het aanleveren van spreekpunten voor bewindslieden.
  • Het volgen van actualiteiten en  media in de regio.
  • Het assisteren bij de organisatie van lunchlezingen en andere publieke evenementen in relatie tot Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.
  • Het leveren van bijdragen aan de sociale media van de directie (in het bijzonder de Facebook-pagina).

Profiel van de stagiair(e)

  • Voor beide stages dient de stagiair(e) minimaal een derdejaars Bachelor of Masterstudent te zijn aan een WO-instelling.
  • De volgende competenties zijn van belang voor de stage: initiatief nemen, samenwerken, schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, flexibiliteit.
  • Achtergrondkennis van en ervaring en affiniteit met Latijns-Amerika en/of de Caribische Landen van het Koninkrijk zijn een voordeel.
  • Minimaal passieve kennis van de Spaanse taal is een vereiste.

Voorwaarden en vergoedingen

Naast de stagevergoeding bestaat er een mogelijkheid tot pension- of reiskostenvergoeding. Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerd? Sollicitatiebrieven waarin motivatie en geschiktheid naar voren komen kunnen, met CV, uiterlijk 27 november gestuurd worden naar: atlas-stage@minbuza.nl .Hier kun je ook terecht voor verdere vragen. Mocht je een voorkeur hebben voor een bepaald cluster, geef dit dan aan in je brief.

Kandidaten die op basis van hun brief en CV geschikt worden geacht, worden medio december voor een gesprek op het ministerie in Den Haag uitgenodigd.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Directie Westelijk Halfrond
Rijnstraat 8

Postbus 20061

2500 EB Den Haag

www.rijksoverheid.nl.