Stage bij de Ambassadeur voor Internationale Organisaties (AMIO)

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Den Haag
Publicatiedatum
5 juni 2019
Sluitingsdatum
27 juni 2019

Het team van de Ambassadeur voor Internationale Organisaties (AMIO) is op zoek naar 1 stagiair voor de periode september 2019 – maart 2020.

De deadline voor sollicitaties is 27 juni 2019. Eventuele sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 27 en 28.

Stageomschrijving

De stagiair ondersteunt de ambassadeur en zijn team bij de dagelijkse werkzaamheden en bij specifieke projecten. Voorbeelden van taken:

 • Bijwonen van- en rapporteren over bijeenkomsten met BZ-collega’s, collega’s van andere departementen of andere overheidsonderdelen.
 • Organiseren van/assisteren bij internationale conferenties en officiële aangelegenheden
 • Voorbereiden en uitwerken van besluitvorming over de werving van nieuwe internationale organisaties.
 • Opstellen van brieven/adviesstukken

Werkomgeving

Nederland is gastland van circa 40 Internationale Organisaties (IO’s) van uiteenlopende aard: NL huisvest juridische instellingen zoals hoven en tribunalen (ICJ, ICC), Europese- en onderzoeksinstellingen (ESA/ESTEC, Europol) en organisaties op het terrein van internationale vrede en veiligheid (OPCW, NCIA). Den Haag staat niet voor niets internationaal bekend als ‘International City of Peace and Justice’. De Ambassadeur Internationale Organisaties (AMIO) zet zich in voor de positie van NL als gastland: NL wil zich manifesteren als goede gastheer voor IO’s en zich daarmee profileren als aantrekkelijk gastland voor nieuwe IO’s. Met hun aanwezigheid dragen IO’s immers bij aan de lokale en internationale economie, we geven er invulling mee aan artikel 90 van de GW (bijdragen aan de Internationale Rechtsorde) en ze kunnen een bijdrage leveren aan onze kenniseconomie.

Het is voor de reputatie van Nederland als gastland van belang om de IO’s goed op te vangen en te faciliteren en een klimaat te vestigen waarin de IO’s hun doelen zo efficiënt mogelijk kunnen nastreven. Er wordt permanent geïnvesteerd in de relaties met de bestaande IO’s en in het aantrekken van nieuwe IO’s. De Ambassadeur voor Internationale Organisaties heeft hierin een leidende rol. Hij is het gezicht naar buiten van Nederland als gastland voor IO’s. De ambassadeur onderhoudt de contacten met de leiding van de IO’s en voert overleg met andere ministeries, uitvoerende diensten en gemeenten over beleid, wet- en regelgeving met gevolgen voor IO’s.

Wie zoeken wij:

Een internationaal georiënteerde universitaire student in de masterfase van zijn of haar studie, met de volgende eigenschappen:

 • Nieuwsgierigheid
 • Initiatief, verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (lezen, spreken, schrijven);
 • Interesse in internationale betrekkingen en internationale organisaties in het bijzonder
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Multi-inzetbaarheid, flexibiliteit, een ‘denker-doener’.
 • Inzet en enthousiasme

Wat bieden wij

Wij bieden een unieke mogelijkheid om in een dynamische werkomgeving de eigen kennis over IO’s en de rol van Nederland als gastland te vergroten, en het reilen en zeilen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te ervaren.

Voorwaarden en vergoedingen

Meer informatie kun je vinden bij algemene voorwaarden en vergoedingen op deze site, of stuur een email naar amio@minbuza.nl.

Meer weten en/of solliciteren

Sollicitaties in de vorm van een motivatiebrief en een CV kunnen verzonden worden naar amio@minbuza.nl onder vermelding van “Stage AMIO”.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.