Stage bij de Nederlandse Ambassade te Jakarta

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Jakarta
Publicatiedatum
9 september 2019
Sluitingsdatum
27 september 2019

De Nederlandse Ambassade te Jakarta is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode januari 2020 t/m april 2020.

Werkomgeving

De Nederlandse ambassade in Jakarta vormt een belangrijke spil in de relatie tussen Indonesië en Nederland. De bijzondere relatie tussen Indonesië en Nederland en de status van Indonesië als een belangrijke opkomende economie en regionaal politiek zwaargewicht maken het werken op de ambassade interessant en dynamisch.

De ambassade is faciliterend partner van het Erasmus Training Centre (ETC) dat gevestigd is op het ambassade terrein in Jakarta. Sinds 1981 geeft het ETC Nederlandse taal- en cultuurcursussen in Indonesië.

Vanwege bezuinigingen op de Nederlandse subsidies was het ETC in juli 2015 genoodzaakt haar dienstverlening tijdelijk te stoppen. Desalniettemin heeft ETC, gezien het grote belang van haar dienstverlening voor Indonesië en voor de Nederlandse hogeronderwijsinstellingen, haar activiteiten vanaf september 2015 weer kunnen voortzetten met steun van vier operationele partners (VU Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, NHL Stenden Hogeschool , Universiteit Leiden) en twee faciliterende partners (Ambassade en Nuffic Neso).

Als gevolg hiervan veranderde de ETC in toenemende mate van een volledig gesubsidieerde instelling in een marktgericht opleidingscentrum. In de afgelopen jaren laat het ETC groeiende resultaten en een toegevoegde waarde voor de Nederlandse hogeronderwijsinstellingen zien. Een blijvende uitdaging is echter dat het ETC nog niet het punt heeft bereikt om volledig zelfredzaam te zijn. Om die reden is het van belang dat het ETC een duurzaam businessmodel ontwikkeld, in nauwe samenwerking met haar operationele partners.

Stageomschrijving

Je onderzoek begint met een periode van maximaal 1 maand in Nederland. Tijdens deze periode raadpleeg je de operationele partners van ETC en andere relevante organisaties om hun behoeften te analyseren. Daarnaast zal je relevante informatie en documentatie (bijv. ETC-visie en ambitiedocument) doornemen om inzicht te krijgen in de huidige situatie en toekomstige doelen met betrekking tot Nederlandse taaltrainingen en academische voorbereidingen voor studie of onderzoek in Nederland. Vervolgens vervolg je jouw onderzoek voor minimaal 3 maanden in Jakarta.

Vanuit het kantoor van Nuffic Neso Indonesia, gevestigd in de Nederlandse ambassade in Jakarta, zal je overleg plegen met de directeur en het personeel van ETC, de faciliterende partners van ETC en andere relevante belanghebbenden. Je rapporteert aan Nuffic Neso Indonesia en de Nederlandse ambassade in Jakarta en ontvangt tevens begeleiding en instructies van deze partijen. Het resultaat van je onderzoek zal een conceptnota zijn, met aanbevelingen voor een duurzaam businessmodel, een bijgewerkte op scenario's gebaseerde bedrijfsstrategie en aanbevelingen voor randvoorwaarden voor een bestendige toekomst van ETC.

Om jouw internationale leerervaring te maximaliseren, zal je nauw gaan samenwerken met een Indonesische stagiair(e).

Profiel van de stagiair(e)

De gezochte kandidaat voldoet aan het volgende profiel:

  • Je zit in de eindfase van een voor de stage relevante studie, bij voorkeur een Bachelor of Master (Internationale) Bedrijfskunde aan een gerenommeerde Nederlandse universiteit of business school;
  • Je kunt zelfstandig werken, je bent een teamplayer, creatief, pro-actief en resultaatgericht;
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels);
  • Je bent ten minste vier maanden beschikbaar;
  • Je hebt aantoonbare analytische en kritische denkvaardigheden;
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met het werkveld onderwijs.

Voorwaarden en vergoedingen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken verschaft een standaard stagevergoeding. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid tot een beperkte vergoeding van pensionkosten.

Algemene voorwaarden en vergoedingen zijn te vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Kandidaten die geïnteresseerd zijn in de vacature wordt verzocht hun Engelstalige sollicitatiebrief inclusief Engelstalig CV op te sturen naar: jak-az@minbuza.nl

De deadline van reageren is 27 september 2019.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.