Je bent op zoek naar een baan die past bij jouw ambities. Een baan in een dynamische en internationale omgeving. Dan ben je bij de Europese Unie op je plek. De EU biedt een stimulerende en uitdagende werkomgeving. Solliciteren is mogelijk voor mensen met zeer uiteenlopende opleidingen en ervaring. Werken bij de EU is ook werken met collega's met een zeer gevarieerde culturele achtergrond. Behalve carrièremogelijkheden in de dynamische en cultuurrijke steden Brussel, Luxemburg en Straatsburg, zijn er nog tal van posten bij EU-agentschappen in heel Europa en de EU-delegaties in de rest van de wereld.

Vlaggen voor Berlaymont gebouw van de Europese Commissie

Werken bij de EU betekent werken in een dynamische en internationale omgeving. Je werkt samen met collega’s uit 28 landen aan beleid dat ruim 500 miljoen mensen beïnvloedt. Een internationale, meertalige werkomgeving die erg verrijkend en stimulerend is.

Vaste baan, tijdelijk contract, specialistische functie, stage of traineeship

Werken bij de EU kan in een vaste baan, met een tijdelijk contract of op projectbasis (voor specialisten). Het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO) werft en selecteert nieuwe medewerkers voor alle instellingen en agentschappen van de EU.

Vaste baan

Om in aanmerking te komen voor een vaste baan bij de EU moet je een concours doorlopen. Dit is een selectieprocedure die uit verschillende ronden bestaat waarin je verschillende testen en een assessment moet doen.

Tijdelijk contract bij de EU

Ook op tijdelijke basis kun je bij de EU aan de slag. Je hoeft dan niet mee te doen aan het concours. Zo kun je bekijken of werken bij de EU bij jou past. Het is tevens een manier om werkervaring en zinvolle contacten bij de EU op te doen. Een tijdelijk contract kan de opmaat zijn naar een vaste aanstelling.

Stages en traineeships bij de EU

Ben je student of afgestudeerd? Ook tijdens en na je studie kun je al aan het werk bij de EU tijdens een stage of traineeship. Wie weet wordt jouw stageplaats of traineeplek jouw toekomstige werkplek.

WerkenbijdeEU

WerkenbijdeEU zorgt namens de Nederlandse overheid voor een goede instroom van Nederlanders bij de Europese Unie. WerkenbijdeEU informeert over de sollicitatieprocedures bij de instellingen van de Europese Unie. Hiertoe organiseert zij Meet & Greets, beantwoordt (onder andere) via social media vragen over werken bij de EU en geeft presentaties op carrièrebeurzen. WerkenbijdeEU helpt je bij de voorbereiding op het concours door middel van het beschikbaar stellen van online oefenmodules en verwijzing naar relevante literatuur en websites. Bij de laatste fase van het concours wordt een gratis tweedaagse assessmenttraining aangeboden.

WerkenbijdeEU banner