OSCE Junior Professional Officer Programme (JPO)

OSCE Junior Professional Officer Programme (JPO)

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) is op zoek naar enthousiaste young professionals die graag deel uit willen maken van het 12 maanden durende ‘OSCE Junior Professional Officer (JPO) Programme’. Het JPO-programma bestaat uit een plaatsing van zes maanden op het OVSE-hoofdkantoor in Wenen en een plaatsing van zes maanden op een OVSE-landenkantoor of bij een OVSE-instelling. Hiermee biedt het JPO-programme de mogelijkheid om kennis te maken met en (werk)ervaring op te doen bij de OVSE.

De vacature voor het JPO-programma is te vinden op: http://www.osce.org/employment/vacancies/319291. Heb je aantoonbare kennis van de OVSE-regio en –dossiers en voldoe je aan de gestelde criteria, zoals opgenomen in de vacature, dan kun je dit kenbaar maken door vóór 15 juni 2017 een email te sturen aan DVB-VD@minbuza.nl onder vermelding van “OSCE Junior Professional Officer Programme (JPO)” begeleid van je motivatie en ingevuld ‘application form’ van de OVSE (http://www.osce.org/employment/45641). Om door Nederland te kunnen worden voorgedragen dien je overigens de Nederlandse nationaliteit te bezitten.

De deadline van 15 juni 2017 is eerder dan de deadline die wordt vermeld in de vacature (lees:20 juni 2017). Dit is in verband met de selectieprocedure door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie bepaalt op basis van kwalificaties welke kandida(a)t(en) er door Nederland zal/zullen worden voorgedragen. De OVSE neemt uiteindelijk het besluit wie tot het JPO-programma wordt toegelaten.

Heb je nog vragen over de vacature en het aanmeldingsproces? Mail DVB-VD@minbuza.nl.