Carrièredag internationale financiële instellingen: woensdag 8 april, Erasmus Universiteit Rotterdam

De carrièredag internationale financiële instellingen woensdag 8 april wordt vanwege het coronavirus uitgesteld naar een later moment. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de carrièredag alsnog gaat plaatsvinden.

Ben jij wo-master student, jonge professional of gepromoveerd en heb je interesse in een carrière bij een internationale financiële instelling (IFI)? Kom dan woensdag 8 april naar de Erasmus Universiteit Rotterdam voor de carrièredag van de Nationaal Coördinator Internationale Functies (NCIF). De dag wordt afgesloten met een College Tour met Jeroen Dijsselbloem als gast.

Europese Investeringsbank  (EIB)

Programma carrièredag IFI's

  • Je kan kennismaken met de Wereldbank (WB), de International Finance Corporation (IFC), de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) de Europese Investeringsbank (EIB) en de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD). Vertegenwoordigers van deze organisaties informeren je over de carrièremogelijkheden binnen hun instellingen en maken je wegwijs in de selectieprocedures.
  • Nederlandse professionals geven je een uniek inkijkje in hun dagelijks werk bij deze IFI’s: wat motiveerde hen voor een internationale financiële carrière te kiezen, hoe hebben zij de selectieprocedure ervaren, wat vinden ze leuk en wat zijn de nadelen? Zij vertellen hun persoonlijke verhaal en beantwoorden jouw vragen.
  • Ook financiële carrièremogelijkheden bij de Europese Commissie en het Europees Parlement komen aan bod. En vertegenwoordigers van de ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken en De Nederlandsche Bank belichten de financiële carrièrekansen binnen hun organisaties.
  • Daarnaast kan je praktische trainingen volgen, zoals: interviewtechnieken en het opstellen van een goed en authentiek cv.

College Tour met Jeroen Dijsselbloem

De carrièredag wordt afgesloten met een College Tour waarin voormalig minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem zijn ervaringen en visie deelt en vragen uit het publiek beantwoordt.

Waar en wanneer

  • Datum: woensdag 8 april 2020
  • Tijd: 9.30 tot 18.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
  • Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus Paviljoen

Aanmelden carrièredag IFI's

De carrièredag internationale financiële instellingen woensdag 8 april wordt vanwege het coronavirus uitgesteld naar een later moment. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de carrièredag alsnog gaat plaatsvinden.

Geïnteresseerd? Aanmelden kan tot uiterlijk 27 maart via dit formulier. Deelname is alleen mogelijk na ontvangst van een bevestigingmail van NCIF.

De carrièredag biedt plaats aan maximaal 120 deelnemers. Bij meer aanmeldingen wordt een selectie gemaakt op basis van de ingevulde gegevens.