Defensie helpt rijksambtenaren die in buitenland gaan werken

Ambtenaren die voor de Rijksoverheid naar het buitenland gaan krijgen voortaan ondersteuning door Defensie. De krijgsmacht tekende half oktober 2016 een overeenkomst met overheidsorganisatie 3W. 3W zorgt voor producten en diensten voor mensen die voor de Rijksoverheid in het buitenland werken, reizen en verblijven.

Defensie gaat crisismaterialen leveren zoals kogelwerende vesten, veiligheidsbrillen en operationele rantsoenen. Ook ondersteunt de krijgsmacht de Interdepartementale Attaché-cursus logistiek en administratief en verzorgt het de Hostile Environment Awareness Training. Deze training is voor mensen die reizen naar gebieden met een verhoogd veiligheidsrisico. Cursisten leren onder meer omgaan met roadblocks, krijgen wapenles en mentale weerbaarheidstraining en de beginselen van noodcommunicatie en kaartlezen.